Fejbeverés zászlórúddal

Ciprian Dobre megyei tanácselnök és Lucian Goga prefektus úgy viselkedett, mint két önmagával eltelt pártelvtárs, aki saját tetszése szerint értelmezi az általánosan elfogadott erkölcsi normákat.
Hirdetés

„Messze túllépték a hivatalos személyre kötelező normát, és a meghívó közösséget megsértve nyíltan ki is fejezték nemtetszésüket. Vagy a magyar zászló, vagy ők! Hiába mondta polgármester, hogy a testvérvárosi kapcsolatok révén hivatalosan meghívott magyarországi vendégek miatt tették a piros-fehér-zöldet a román és az európai unió zászlaja mellé, a két elöljáró durcásan elhagyta az ünnepséget.

Kíváncsiak lennénk: vajon a spanyol, német vagy angol zászlóval is ennyire intoleránsak lettek volna? Biztosra vesszük, hogy egy rosszaló szavuk sem lenne – aki távol van, azzal könnyű békességben élni, az nem befolyásolhatja a helyi választás eredményét.

Tóth Sándor polgármester tisztességesen járt el, amikor nem engedett a hatalmi szónak, s nem a dölyfös urak szájaíze, hanem Nyárádszereda polgárainak véleménye szerint döntött. És a döntését nagy taps követte. Mondhatnánk, nem dobta el a zászlót akkor sem,amikor rúdjával fejbeverték! A hazai viszonyokat ismerve, Tóth Sándor számolhat a nem éppen kellemes következményekkel. Ám reméljük, a román törvények értelmében az RMDSZ-nek lesz e szégyenletes ügyhöz egy-két szava.”

Hirdetés