Irány a Nyugat?

Kínos, hogy jelen pillanatban még közlekedési miniszterünk sincs, hogy 39 kilométer autópályát négy év alatt épített meg Románia, amelynek miniszterelnökét nem lehet komolyan venni: még viccnek is rossz, hogy betegszabadságán növelt szakállának eltüntetését a közlekedési mesterterv elfogadásától tette függővé, és még kínosabb arra gondolni, hogy arcszőrzetét politikai eszköznek tekinti egy európai állam vezető tisztségviselője a huszonegyedik században.
Hirdetés

„Az új nagylaki határátkelő megnyitása után – már borotvált arccal – nyilatkozó Ponta hangsúlyozta, hogy pénteken 12 milliárd euróra írtak alá szerződést Bukarestben, amit főként útépítésre fognak fordítani – de ki hisz már neki? Ugyancsak pénteken jelentek meg olyan számítások, amelyek szerint az üzemanyagokra kivetett hét eurócentes jövedéki adóból egy év alatt 125 kilométernyi autópályára elegendő pénz folyt be (kétszer a kormányfő személyes ambíciójának tekintett, de mindig botrányosan elhalasztott Brassó–Comarnic szakasz ára), de nem arra fordították, amire beszedték, hanem a költségvetési hiányok fedezésére.

Más kínos dolgok is kiderültek a hétvégén. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes elmondta: Magyarország az elmúlt években kilenc utat épített a román határig európai támogatással, ezeket azonban a román hatóságok elzárkózása miatt nem lehet megnyitni, bár a határ menti román elöljárók is szeretnék, mert fejlődést hozna a térségnek. Ezt Ponta gyermeki ártatlansággal elengedte a füle mellett, de eldicsekedett azzal, hogy az idén Lugostól, jövőben pedig Nagyszebentől autópályán mehetünk az Európai Unióba, az új, európai finanszírozási tervek között pedig első helyen áll a Piteşti–Szeben szakasz.”

Hirdetés