Mert megérdemlik…

Kérdés azonban, hogy a márkás öltönyökben, luxusautókkal flangáló, drága ékszerekkel feldíszített, nyilatkozataik alapján busás vagyonnal rendelkező elöljárók helyzetén mennyit lendít, ha a kávépénznek elegendő rongyos 1000–1500 euró helyett egy-két bevásárlásukat is fedező 4000–5000 eurót kapnak.
Hirdetés

„Mindez akkor, amikor a mostani botrányokban emlegetett kenőpénzek sok százezer, olykor millió euróra rúgnak.

Lényeg a lényeg: immár jól megfizetett s éppen ezért kitűnően munkálkodó vezetőgárdája lesz Romániának. Sürgősen gondoskodtak magukról, a pórnép még várhat. Új bérezési rendszert ígérnek, de legjobb esetben is csak késő ősztől, valószínűsíthetően legfennebb pár százalékkal kúszik majd feljebb a közalkalmazottak, orvosok, tanárok fizetése. Az ő munkájuk közel sem annyira fontos, mint a kormánytagok, a titkosszolgálatok vezetői, vagy a magas rangú állami hivatalnokok tevékenysége. Ez utóbbiak bérét igazítani kell nyugati kollégáikéhoz, az előbbiek érjék be a vadkeleti aprópénzzel. Sokan vannak, többre nem telik – vonogatják vállukat a felelős, immár jól megfizetett vezetők –, járni talán járna nekik is, de nem jut.

Maradnak hát a reménnyel, hogy legfőbb irányítóinknak nemcsak fizetésük, hanem  immár teljesítményük is  megháromszorozódik. És akkor Romániába beköszönt a földi Kánaán.”

Hirdetés