Kolozsváron és Romániában példás a multikulti

Magyarok: vigyázó szemeteket Romániára vessétek!
Hirdetés

DNA

Ez most nem a híres dezoxirubonuklein-sav, ami az élő szervezetek genetikai információit hordozza, hanem a híres romániai Nemzeti Antikorrupciós Igazgatóság (Direcția Națională Anticorupție) neve. A 2005-ben felállított ügynökség csak tavaly több, mint 1100 gyanúsítottat küldött a vádlottak padjára és több mint ezer (!) esetben sikrerült ítéletig juttatnia a korrupciós ügyeket. Óriási teljesítmény, minden tekintetben példamutató hazánk számára is.

Ami még fontosabb: a DNA nem ismeri a politikai korlátokat. Idén célkeresztjébe került nem kisebb személyiség, mint Victor Ponta miniszterelnök. A DNA munkáját támogatja a tavaly megválasztott és feddhetetlen ember hírében álló Klaus Iohannis államfő is.
Románia még szegény ország, de gőzerővel fejlődik. Ugyanakkor vidám, nyitott, egyre inkább türelmes, toleráns és befogadó.
 
Több, mint 10 éve tanítok Koloszváron és Bukarestben. Diákjaim között sohasem tapasztaltam veszekedést, kirekesztést, nemzeti gyűlőletet. Kolozsvár egyre inkább színvonalas multikulti város; Románia pedig multikulti ország német nemzetiségű államfővel!
 
Ha a korrupció elleni harcban is győz, érdemes lesz rá felnézni.
 
Magyarok: vigyázó szemeteket Romániára vessétek!
 
Bokros Lajos
elnök
Modern Magyarország Mozgalom

Hirdetés