Európai fal

Meg kell találni az egészséges középutat a „teljesen lezárjuk a határt” és a „jöjjön mindenki, nem érdekelnek a lehetséges következmények, konfliktusok” elve között. De lehetőleg minél sürgősebben, mert Európa egyre inkább ostromlott erődre kezd hasonlítani.
Hirdetés

„Az sem elhanyagolandó szempont, hogy a menekültáradatért részben a Nyugat a felelős.

Az, hogy az Egyesült Államok és több nyugat-európai ország a »demokráciaexport« eddig sikert sehol sem hozó elve alapján a Közel-Keleten és Afrikában is katonai erővel avatkozott be, a nyugati típusú demokrácia helyett káoszt és véres háborúkat eredményezett, valamint az ezzel együtt járó menekültáradatot.

A felelősség nagy része tehát az övék. Persze az európai szolidaritás elve is fontos, de föltehető a kérdés: hogy is állunk a szolidaritással, amikor részükről a »szolidaritás« annyiban merül ki, hogy a náluk kikötő menekülteket egy eszement kvótarendszer szerint »testvériesen megosztanák« a keleti tagállamokkal, ugyanakkor rendőrsorfallal torlaszolják el a határukat, és a hozzájuk a mi irányunkból érkező bevándorlókat szépen visszazsuppolják a keletiekhez?

Az igazi szolidaritás abban merülne ki, ha sikerülne végre közösen, felelősségteljesen, a döglött macskát nem a másik udvarára átdobva kidolgozni egy egységes programot a probléma kezelésére lehetőleg úgy, hogy az emberiesség elvei se sérüljenek, de ne is kelljen attól tartani, hogy előbb-utóbb minden európai városban százezres nagyságrendű bevándorlónak kell helyet szorítani.

Hirdetés

És lehetőleg mindkét szélsőséget kerülni kell. A teljes bezárkózást is, hiszen a gazdasági bevándorlók befogadása számos esetben valóban jótékony hatással lehet, de azon szélsőbal-liberálisok dogmatikus mantráját is, akik szerint az idegen csak szép lehet. És akik még akkor is ostobán vigyorogva hajtogatják a sohasem létezett multikulturalizmus csodálatos mivoltát, amikor európai nagyvárosok utcáin már iszlamista kommandók járkálnak, zaklatva azokat az őslakókat, akik alkoholt fogyasztanak, és azokat a nőket, akik egyáltalán ki mernek menni szórakozni.

Meg kell találni az egészséges középutat a »teljesen lezárjuk a határt« és a »jöjjön mindenki, nem érdekelnek a lehetséges következmények, konfliktusok« elve között. De lehetőleg minél sürgősebben, mert Európa egyre inkább ostromlott erődre kezd hasonlítani.”

Hirdetés