Indokolt áldozat

Ha az egyetemet kellőképpen lezüllesztjük, akkor lehet, hogy be kell zárni. Igaz, ezzel elveszne egy román orvosképző is, de abból tucatjával marad az országban. A magyar viszont teljesen megszűnne, tehát az áldozat nem lenne hiábavaló.
Hirdetés

„Amúgy, a »román orvosképzés fellegvárában«, büszkén hivatkoztak az elmúlt hetven esztendő nagyszerű megvalósításaira. Hogy az általános orvos ma úgy vizsgázik szaktantárgyból, hogy semmit nem tapasztalt meg a gyakorlatban, az nem számít. Hogy nincs pénz laborra, hogy a fogorvos úgy kerül ki az egyetemről, hogy élő emberen nem végzett el egy közepes szintű beavatkozást, arról nem beszélnek. Hogy a fene nagy egyetemi autonómia nevében évek óta nem hozzák létre az önálló magyar tanszéket, az nem került szóba.

Igaz, nincs is ki szóba hozza, hiszen RMDSZ »szakemberei« azon túl, hogy nagy néha »felháborodással veszik tudomásul« a kialakult helyzetet, és »következetesen kérik«, hogy szíveskedjenek betartani a törvényt, semmivel sem segítik az egyetemen belül gondosan kisebbségbe taszított magyar oktatók küzdelmét.

Hogy a politikai csatározások miatt mélyrepülésben lévő, egykor referenciaként használt MOGYE-oklevelet maholnap egyetlen normális helyen sem fogadják el, az nem érdekel senkit. Sőt, lehet, hogy ez a cél. Mert ha az egyetemet kellőképpen lezüllesztjük, akkor lehet, hogy be kell zárni. Igaz, ezzel elveszne egy román orvosképző is, de abból tucatjával marad az országban. A magyar viszont teljesen megszűnne, tehát az áldozat nem lenne hiábavaló.”

Hirdetés