Minden rossz eredete

Cak a képviselőházban 2.000 tisztviselő van alkalmazva, akikről nem tudni pontosan, hányan „járnak be” dolgozni, de akik nemrég kaptak fizetésemelést.
Hirdetés

„Ám a legfrissebb hírek újabb jogos felháborodást váltottak ki a semmibe vett kisemberekből. Az egyik központi lap hívta fel a közvélemény figyelmét, de a közösségi oldalak is »népszerűsítették«, hogy nem elég a választóknak a félezernél több képviselő és parlamenti alkalmazott »eltartását« nyögni, ráadásul léteznek úgymond „láthatatlan” parlamenti alkalmazottak, akiket bár senki sem látott a munkahelyükre bejárni, bő kézzel mért javadalmazást kapnak. A lap szerint a parlament sötét folyosóit, a közvélemény által általános közutálatnak »örvendő« honatyáknál is »bizarrabb fauna« népesíti be. Példának a képviselőház főtitkárságának szóvivőjét hozza fel, akivel az akkreditált újságírók még soha nem találkoztak, de még közvetlen munkatársai sem sokat látták a két év alatt, amióta ebbe a tisztségbe emelték. Ennek ellenére 5.500 lejes fizetést vesz fel havonta, szemrebbenés nélkül.

Nem egyedi esetről van szó: csak a képviselőházban 2.000 tisztviselő van alkalmazva, akikről nem tudni pontosan, hányan »járnak be« dolgozni, de akik nemrég kaptak fizetésemelést. Amiről »természetesen« nem tájékoztatták a közvéleményt, és a kormány sem pánikolt be, mint a gyermeksegély emelésekor tette, hogy vajon miből fogják előteremteni a szükséges összegeket.

Végül is, miért ne tennék, hiszen több mint 150 honatya »alkalmazta« családtagjait a vidéki parlamenti irodákba, sőt olyanok is voltak, akik csak papíron voltak alkalmazva, de a fizetésüket havi rendszerességgel megkapták. Ekörül is volt egy kis botrány, de aztán, mint minden egyéb, szép lassan elcsitult.

Egy dolog bizonyos: mindezek dacára választottjaink ugyanolyan szemtelenül fogják kérni a szavazatainkat, ahogy eddig tették.”

Hirdetés