Talált, nem süllyedt

Reméljük, hogy a megengedhetetlen vádaskodás csak megerősíti a bizonyítási vágyat Hosszú Katinkában, aki jövőre a riói olimpia dobogójának legfelső fokáról fog szerényen visszamosolyogni rájuk is.
Hirdetés

„A magyarázat legalább annyira felháborító, mint a cikk tartalma: azt sugallja, hogy a bizonyíték nélküli vádaskodások ugyanakkora teret érdemelnek, mint egy kiváló sportoló csodálatra méltó eredményei. Mintha egy kanadai–amerikai blogger rágalmazásával ugyanannyit tenne a sportért, mint a sokszoros világbajnok, számtalan sikerrel büszkélkedő Hosszú Katinka.

Az a lány, aki óriási csalódásként élte meg, hogy érem nélkül tért haza a 2012-es londoni olimpiáról, de ahelyett, hogy összezuhant volna, munkáját trénerként segítő férjével megreformálták a korábbi edzésmódszereket, és alaposan átértékelték a másodrangú versenyekhez való viszonyulást. A Föld minden sarkában zajló világkupa-sorozatokban érmeket és csúcsokat halmozó Katinkának köszönhetően pedig népszerűbbé vált a sportág.

A megfeszített tempónak tudható be az is, hogy a magyar lány lett az első úszó, aki átlépte az egymillió dolláros kereseti határt. Ez bizonyára növelte az irigykedők, rosszakarók táborát. De nagyon reméljük, hogy megengedhetetlen vádaskodásuk csak megerősíti a bizonyítási vágyat Hosszú Katinkában, aki jövőre a riói olimpia dobogójának legfelső fokáról fog szerényen visszamosolyogni rájuk is.”

Hirdetés