Liberális komédia

Ha tényleg komolyan gondolták volna a kormányváltást a liberálisok, akkor az elnökválasztás utáni hetekben kellett volna egy ilyen indítvánnyal előállniuk.
Hirdetés

„Valószínűleg bőven lett volna bőrét menteni akaró, pártütésre kapható honatya a szocdem padsorokban a siker biztosításához. Csakhogy, látván az ellenzék passzivitását, a kormányoldalon nem tétlenkedtek, hanem rendezték a sorokat, mi több, elővették az adóreformot, amely a kezükben politikai fegyver. Egy hatalomra törekvő, rátermett ellenfél ezt is ki tudná használni a megbuktatásukra. Azonban a rátermettség ritka tünemény a regáti síkon. Így most előállni a bizalmatlansági indítvány ötletével, amikor még csak zajlik a választási törvénycsomag reformja, de távol áll a késztől, és nemigen hallottunk olyan lényegbevágó liberális javaslatról a témakör kapcsán, amit a kormánytöbbség lesöpört volna az asztalról, és ami indokolná a kardcsörtetést, nem több bohóckodásnál.

Amúgy ami a külföldön élők szavazását illeti, az eddigieket látva a következő választáson is valószínűleg pont olyan káoszban lesz részük, mint legutóbb. Mert élhetünk a gyanúval, hogy ha a bukaresti hivatalokban valaki elkezdene keresni egy pontos választói névjegyzéket naprakész adatokkal a választók tartózkodási helyéről, az elnök mandátumának lejártáig sem lelné meg, anélkül meg ötletelni és kapkodni lehet, szervezni kevésbé.”

Hirdetés