Lármafa

Szerintünk hatalmasan közösségépítő kezdeményezés, és nagyobbat fog szólni, mint két tonna aprópénz összegyűjtése vagy a világ legnagyobb székelyzászlójának megvarrása.
Hirdetés

„Természetesen emlékezünk, hogy a románok mindig ki tudták használni, hasznukra tudták fordítani a pillanatnyi világpolitikai helyzetet, de mintha most nem csupán erről lenne szó. Értékválasztásról meg kelet-nyugat szembenállásról beszélnek

Mindenesetre készül a magyar ellencsapás, amellyel ki fogjuk védeni az összes nemtelen támadást, megmutatjuk a világnak. Visszanyúlunk a történelmünkbe, amikor is az ősök sikeresen megvédték a Székelyföldet egy olyan jelzőrendszerrel, amivel megelőzték az egész világot. Az erdélyi szászok más úton indultak, afféle erődvárosokat építettek, s bezárkóztak, ha jött a török vagy a tatár. A székelyek lármafákat állítottak, a magaslatokon messzelátszó tüzeket gyújtottak, s így mindenki, idejében értesülve a közelgő vészről, el tudott menekülni.

Most ennek a hagyománynak a feltámasztásával kívánják bizonyos hazafias erők megmutatni a világnak Székelyföld határait, tüzekkel és világítással úgy körbejelölni az ősi földet, hogy az még az űrből, a műholdakról is látható legyen. Vagyis: elsősorban onnan.

Fiataljaink elmennek, a szórványok olvadoznak, a szellemi tőke kivándorol, a maradék ezt teszi a megmaradás érdekében.

Szerintünk hatalmasan közösségépítő kezdeményezés, és nagyobbat fog szólni, mint két tonna aprópénz összegyűjtése vagy a világ legnagyobb székelyzászlójának megvarrása.”
 

Hirdetés