Európa Nap — mit ünnepelünk?

Az EU célja egy közös európai identitás kialakítása, előbb-utóbb minél kevesebb nyelv használatával, nemzeti és vallási hovatartozás nélkül.
Hirdetés

„Az Európai Unióban előre eltervezett, háttérből irányított szabályok szerint alakulnak a dolgok. Amíg a magát európainak valló ember számára kötelező mások nyelvének és szokásainak megismerése, azt tanulva nagyon sok ember épp a sajátjáról feledkezik meg, azt szorítja háttérbe. Az EU célja egy közös európai identitás kialakítása, előbb-utóbb minél kevesebb nyelv használatával, nemzeti és vallási hovatartozás nélkül. A kierőszakolt nyitottság, a másság erőltetetten történő előtérbe helyezése könnyen elseperheti a több évszázada átöröklött és átörökített nyelvi és nemzeti identitásokat.

Az európai identitás nem más, mint a kisebb nemzetek beolvasztása a nagy nemzetekbe. Ma még az idősebb korosztály reménykedik abban, hogy előbb–utóbb megoldódik a kisebbségi kérdés, a valóság viszont az, hogy a világ a globalizáció irányába halad, amit nem lehet megállítani.”

Hirdetés