Újraélesztés

A jelek szerint ugyanez a kormány fogja megrendezni a jövő évi helyhatósági és parlamenti választásokat. Mindez abból fakad, hogy a jobboldali ellenzék képtelen a maga hasznára fordítani az új államfő „eget rengető” népszerűségi mutatóját.
Hirdetés

„Bár a liberálisok támogatottsága negyven százalék fölött jár, ezt elsősorban Johannis kedvező megítélésének köszönhetik, az alakulat ugyanis teljesen elszürkült a politikai színtéren. Ráadásul hátszelet sem kapnak az elnöki hivatal irányából, elődjétől eltérően ugyanis az új államfő komolyan veszi az alkotmány szabta egyenlő távolságtartás és pártatlanság elvét, és igazából már volt pártja hatalomra kerülését sem forszírozza.

Erre érzett rá amúgy az RMDSZ is, amely egyáltalán nem siet érdekházasságot kötni a PNL-lel, mivel pontosan tudja, hogy ma még megjósolhatatlan a 2016-os megmérettetések végkimenetele. Közben pedig a kormánynak folyamatosan sikerül kifognia a szelet az ellenzék vitorlájából: az áfacsökkentés, a pozitív gazdasági előrejelzések mind a jelenlegi hatalom bebetonozását segítik elő.

Nem csoda, hogy ilyen körülmények között visszatért Ponta arroganciája is, ami annak a bizonyítéka, hogy biztosnak érzi az ülepe alatt a miniszterelnöki széket. Vagyis Băsescunak igaza van: korai volt temetni.”

Hirdetés