Parlamenti komédia

Az már szinte Caragialeért kiált, hogy az ominózus blogbejegyzésben egy korrupt rendszerrel való leszámolás kezdeteként esik szó a 2012. áprilisi kormánybuktatásról. Mert azóta egy kisebb kabinetre elegendő számú miniszter került már vagy jogerős ítélettel rács mögé, vagy épp ítéletre várnak, szinte kivétel nélkül valamennyien korrupciós perekben.
Hirdetés

„Megünnepelték hétfőn a három évvel ezelőtti USL-s hatalomátvétel kezdetét, melyre vasárnap virtuális naplóbejegyzésben invitálta meg az elődkormányt bizalmi szavazáson megbuktató képviselőket a kormányfő. Az egykori partnerek jó része persze ma már a plagizátor skalpjára vadászik, csak egyre kisebb az esélyük a zsákmányra.

Az már szinte Caragialeért kiált, hogy az ominózus blogbejegyzésben egy korrupt rendszerrel való leszámolás kezdeteként esik szó a 2012. áprilisi kormánybuktatásról.

Mert azóta egy kisebb kabinetre elegendő számú miniszter került már vagy jogerős ítélettel rács mögé, vagy épp ítéletre várnak, szinte kivétel nélkül valamennyien korrupciós perekben. Tekintve, hogy a DNA vádiratainak több mint 90%-át hagyják helyben jogerősen elmarasztaló ítéletekben a bírák, az illető politikusokból akár egy hűvösbeli árnyékkormányt is lehet majd alakítani. És ha ehhez hozzávesszük, hogy az USL-s hatalomátvétel második fejezetéből ihletődött referendumperben az ügyészek letöltendő börtönbüntetést kértek a kormányfő helyettesére a múlt héten, illetve a képviselői mentelmi jog kapcsán zajló paragrafusháború a parlamenti mentőhálót is szétszaggathatja egyesek körül, még új potenciális tagokkal is bővülhet ez az árnyékkormány.

Az akkori kormányváltók ma ellenzékben levő liberális tábora kikérte magának a meghívást erre az ünnepségre, most sem felejtette el hangsúlyozni az akkor lemondatott kormányfő, hogy ők hatalomátvételre készülnek. Csakhogy elszalasztották a kedvező lehetőséget, amely a decemberi elnökválasztás után adódott, és azóta a kormány új stratégiai fegyvert alkotott magának az adóreform-tervezet képében. Ha ezt érvénybe léptetik a még meglevő parlamenti erőfölény birtokában, akkor az ellenzékre nehéz idők várnak.”

Hirdetés