Úttalan utakon

Nemcsak a sztrádák nem épülnek mifelénk. A hétvégén hozta nyilvánosságra az Országos Statisztikai Intézet (INS) adatsorait, amelyekből megtudhattuk, a romániai közutak közel 40 százaléka máig nincs leaszfaltozva, s olyan megyei rangú utak is szép számban akadnak, amelyek még le sincsenek kövezve, sima földutak.
Hirdetés

„Nem kimondottan Erdély hanyagolásának vagyunk ugyanakkor tanúi, összességében véve sem alakultak túl fényesen a dolgok az autópálya-építések terén, a főbb prioritásnak számító sztrádák is elakadtak a bürokrácia útvesztőiben. Már ha addig eljutottak, s finanszírozás hiányában nem kerültek le napirendről.

És nemcsak a sztrádák nem épülnek mifelénk. A hétvégén hozta nyilvánosságra az Országos Statisztikai Intézet (INS) adatsorait, amelyekből megtudhattuk, a romániai közutak közel 40 százaléka máig nincs leaszfaltozva, s olyan megyei rangú utak is szép számban akadnak, amelyek még le sincsenek kövezve, sima földutak. És mint tapasztalatból tudjuk, az aszfalt sem garancia, sokszor bizonyulnak ugyanis járhatatlanabbnak a lejárt üzemidejű vagy egyszerűen csak rosszul leterített aszfaltcsíkok, mint a földutak.

Nem csoda hát, hogy ahányszor hosszabb útra kelünk, azon gondolkodunk, mire megy el az útadó, mire fordítják a tavaly kimondottan az infrastruktúra fejlesztése céljából az üzemanyagokra kivetett hétcentes plusz jövedéki adót.”

Hirdetés