Fülesek a bársonyszékben

A hírszerző szolgálat figyeli az adófizető polgárt. Figyeli, ügyeli és ijesztgeti. Ma már az egész társadalom fél, senki sem érzi biztonságban magát.
Hirdetés

„Bár nem fogadták el a parlamentben a Nagy Testvér-törvényt, sőt az alkotmánybíróság is nagy kérdőjelt tett melléje, úgy hallgatják le a kedves adófizető polgárt a fülesek, hogy izzik tőle… majdnem azt írtam, a drót, de ma már inkább a levegő. És nem csak a hét hírszerző szolgálat, köztük a szekuból kiszakadt SRI, hanem amint Laura Codruța Kövesi korrupciós főügyész elkottyintotta: az ügyészség is, hiszen eurómilliókat költve »felfejlesztették« a lehallgató részlegüket. Az egésznek az ad pikantériát, hogy kies hazánkban törvényileg igencsak behatárolt a lehallgatás, ugyanis ehhez bírói jóváhagyás kell(ene), na meg az ügyködés végeztével a lehallgatott értesítése, hogy minden szavát érdeklődés kísérte, és hogy találtak vagy nem ellene terhelő bizonyítékot. Enyhe mosoly kíséri, ha felvetem a jogszabály e kitételét… (…)

A hírszerző szolgálat figyeli az adófizető polgárt. Figyeli, ügyeli és ijesztgeti. Ma már az egész társadalom fél, senki sem érzi biztonságban magát. Még az államelnök sem. Egyébként nincs olyan államelnök Romániában, akit nem a »szervek« tettek volna e magas tisztségbe.”

Hirdetés