Ne legyen áprilisi tréfa!

Az államfő komoly politikusnak látszik, s talán tényleg szakíthatunk negyedszázados politikai szokásainkkal, és elkezdődhet valami egészen más.
Hirdetés

„Az államelnök azt mondta: párizsi látogatása során »meghívta a francia befektetőket, jöjjenek bizalommal Romániába beruházni«. Ha gonoszkodni akarnánk, azt mondhatnánk, elképzeljük, ahogy a határon hatalmas közlekedési dugó keletkezik, annyi francia befektető rohan a pénzével mihozzánk, tudva, hogy politikai és gazdasági stabilitás van, itt nincs korrupció, bürokrácia, megfelelő az adózás, megbecsülik a befektetőket, és az adóhatóság nem fogja feleslegesen zaklatni őket.

Az elnök azt is mondta, hogy Németországban meg arról beszélt, hogy az oda kivándorlók óriási veszteséget jelentenek az országnak, és nyereséget Németországnak. Ezért olyan Romániát fog építeni, amely hazavonzza az elvándoroltakat. Azt is mondta, hogy »rekuperálják« a korrupciós ügyletek nyomán elvesztett pénzeket, amelyekből iskolákat meg kórházakat lehet majd építeni. Szakítani kell a múlttal, és jövőt kell építeni.
Reméljük, mindez komoly, és nem bizonyul – mint annyi más politikusi ígéret – áprilisi tréfának. Az államfő komoly politikusnak látszik, s talán tényleg szakíthatunk negyedszázados politikai szokásainkkal, és elkezdődhet valami egészen más.”

Hirdetés