Reszkessetek, kisvállalkozók!

Indokolt lenne tehát a kormány igyekezete, hogy gátat vessen a szabadrablásnak, csakhogy az, ami az elmúlt két hétben történt, sem tisztességesnek, sem elvszerűnek, sem igazságosnak nem nevezhető.
Hirdetés

„Március közepe óta tartják rettegésben a kis- és középvállalkozásokat az adóhatóság ellenőrei, tetemes bírságokat osztogatnak, üzleteket, vendéglőket, vállalatokat zárnak be. Nincs kegyelem, pár lejes többlet vagy hiány is elegendő, hogy sok ezer lejes bírságot vagy éppen több hónapos működési szünetet rendeljenek el, sok vállalkozást a tönk szélére sodorjanak. Azt a réteget lehetetlenítik el, amely még termel, dolgozik, alkalmaz, adót fizet.

A kormány, mint rossz sebész, egyszer vág, aztán gondolkodik. Nem először tapasztalhattuk, hogy hűbelebalázs módjára sürgősségi kormányrendeletekkel léptetnek életbe intézkedéseket, melyeket aztán nem győznek javítani, módosítani. Az első adandó alkalommal kiderül, átgondolatlanul, felmérések, előtanulmányok nélkül dobtak mély vízbe egy-egy ötletet. Így utólag mindenki okos, a honatyák tüsténkednek, törvénymódosításokkal rukkolnak elő, a miniszterelnök nap mint nap újabb jobbító javaslattal jelentkezik. Az ellenőrök pedig folytatják, mint eddig, jönnek, lecsapnak, büntetnek, ha nem találnak, keresnek.

Végigtarolnak a kicsiken, a nagyokról közben mit sem hallani, pedig a milliók ott tűnnek el, nem a pincér borravalója vagy az üzletben otthagyott pár bani okozza a tetemes hiányt.

Így sikerült ismét elbaltáznia egy fontos intézkedést Victor Ponta kormányának. Megnyomorítottak több ezer kis céget, hiteltelenítették az adócsalás elleni harcukat. A nagy csalók pedig vidáman figyelhetik, hogyan csattan az ostor helyettük más hátán.”

Hirdetés