Tapolca kapcsán

Vezérelvű pártok esetében, mint amilyen a Fidesz és a Jobbik, szinte egy személyben a pártelnök szabja meg a párt irányultságát. Vona Gábor pedig nagyon elhatározottnak látszik a néppártosodás tekintetében.
Hirdetés

„Vona Gábor legutóbb a Magyar Nemzet hasábjain ismertette egy nagyinterjú keretében elképzeléseit a magyar jövőről, melyben többek között az is szerepelt, hogy kormányra jutva nem sietné el a kilépést az EU-ból, normalizálni igyekszik kapcsolatait Németországgal, és elutasítja párttársainak xenofób megnyilvánulásait. Kap is most hideget, meleget, támadják a nemzeti radikális oldalról is, a legnagyobb közösségi portálon ortodox zsidók társaságában láthatjuk egy montázs keretében táncot járni, másik oldalról pedig nem szűnő intenzitással folyik a Jobbik szalonképtelenségének bizonygatása a középgárda nem egy esetben tényleg vállalhatatlan megnyilatkozásainak népszerűsítésével.

A feladat szinte lehetetlen: az elektronikus média korában elektronikus média nélkül meggyőzni a választókat a Jobbik józan mértékeltségéről. Pedig nem kellene mást tenni, mint a valóságot elhitetni. Mert egy párt nem azonos sem a választókkal, sem a tagsággal, sem a középgárdával. Egy párt politikáját a vezetősége határozza meg. Vezérelvű pártok esetében, mint amilyen a Fidesz és a Jobbik, szinte egy személyben a pártelnök szabja meg a párt irányultságát. Vona Gábor pedig nagyon elhatározottnak látszik a néppártosodás tekintetében.”

Hirdetés