Egy karrier alkonya

Elena Udrea legalább kegyeltje volt a leköszönt államfőnek, s ha minden egyéb, nem is politikai tartalmú pletykáktól eltekintünk, akkor is vizsgálódás tárgya lehet kettejük kapcsolata, s ezáltal Traian Băsescu kötődése ahhoz a maffiózó bandához, amely milliárdokkal karcsúsította a román államkasszát.
Hirdetés

„Valljuk be, a flotta históriája olyan régi, annyira áttekinthetetlen és annyiszor ejtett ügy, hogy azért vélhetően a lassan nem is létező hajszálai egyetlenje sem fog meggörbülni, további közlekedésügyi miniszteri svihákságai nem nagyon inkriminálhatóak, a Nana községbeli birtokszerzésének bűnvádi kurkászása inkább nevetséges, mint komolyan vehető, az alkotmánysértésekkel kapcsolatos vádak pedig immár tárgyukat veszítették.

Marad tehát a kérdés: visszatér-e valóban a politikai életbe Traian Băsescu, s ha visszatér, elszánt ellenlábasai hogyan találnak rajta fogást, hogy megakadályozzák politikai súlyának újbóli megnövekedését. Most felmerült egy esély: Elena Udrea meggyanúsítása és valószínűsíthető perbe fogása, elítéltetése. Hiszen nyílt titok, Elena Udrea legalább kegyeltje volt a leköszönt államfőnek, s ha minden egyéb, nem is politikai tartalmú pletykáktól eltekintünk, akkor is vizsgálódás tárgya lehet kettejük kapcsolata, s ezáltal Traian Băsescu kötődése ahhoz a maffiózó bandához, amely milliárdokkal karcsúsította a román államkasszát.

Úgy tűnt, hogy az előállt körülmények tudatában Băsescu igyekszik egy darabig háttérben maradni, de nem így történt, hiszen megjelent a Népi Mozgalom Pártja tisztújító kongresszusán, ahol megfelelő ünneplésben volt része. De ez nem hatotta meg annyira, hogy belépjen a pártba, s netán még a párt vezetését is átvegye. Nem, hiszen ez most igencsak rossz üzlet lenne, s Băsescu nem játszik eleve vesztes kártyákkal.”

Hirdetés