Saját megafesztivál Kolozsváron

Itt az ifjúsági főváros éve! És itt az Untold Feszt is! Szokás szerint, csak románul és angolul.
Hirdetés

Úgy tűnik, az elbukott Félsziget és Grand Picnic után mégis csak lesz saját (könnyű)zenei fesztiválja Kolozsvárnak. Hogy pontosan hol? Nem tudni. Hogy pontosan kik a fellépők? Nem tudni. Hogy mi a koncept? Nem tudni. Talán ezért is lett Untold Festival a rendezvény neve. Az el nem mondott történet. De majd alaposan elmondják, ha nem előbb, hát 2015. július 30. és augusztus 2. között. A rendezvény időpontja ugyanis már nyilvános.

További közérdekű információk: ez lesz a Kolozsvár 2015 – Európa Ifjúsági Fővárosa programsorozat legnagyobb szabású eseménye. A karácsony előtt piacra dobott 1000 Early Bird bérlet, huss, öt nap alatt elkelt. Látatlanban! Aztán a kolozsvári főtéri szilveszter alkalmával Emil Boc polgármester énekelve bejelentette az első két sztárfellépő nevét: Avicii és David Guetta.

Aztán megjelent az éterben a fesztivál honlapja is. Mindjárt két nyelven: románul és angolul. És itt nyitnék egy zárójelet. Ez lenne az európai, multikulturális, sokszínű, ifjú főváros több nyelve? Félreértés ne essék: ez nem politikai játszma, sem nacionalizmus: ez sima bunkóság. Föl kéne ébredni, basszus! Hahó, szervezők! Tényleg több nyelvet kéne használni. Tényleg több nyelven kéne beszélni. Ez nem a román nemzet multikulti mezbe bújtatott homogén, protokronista hőstette. Ez egy európai kezdeményezés, és idén történetesen Kolozsvár (Cluj- Napoca, Klausenburg, Claudiopolis) a soros. Világos, tisztelt szervezők?

Szóval, megjelent a honlap, és… hát, egyelőre nincs túl sok aktív gomb rajta. Viszont lehet előregisztrálni. Az ember beírja a nevét, elérhetőségeit, és megkapja a fesztivál hírleveleit. Ennek fejében lehet kérni három zenekart (előadót), akiket az előregisztráló szívesen látna a feszt valamelyik színpadán. Ez szimpatikus gesztus, még akkor is, ha valószínűleg a U2, az AC/DC vagy a Metallica nem lesz a fellépők között. Bár, adja isten, hogy tévedjek, és ők koronázzák az idei Untold Fesztivált .

Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Az Early Bird bérletek ára 100 lej volt. A jövőben megjelenő bérletek valószínűleg drágábbak lesznek. Tehát nem érdemes sokat totojázni, mert annak ára van.

Hirdetés