Angyalváltás Pontáéknál

Az ellenzék nem erőlteti Pontáék gyors távozását, mert nagyon jól tudják, az idő most nekik dolgozik, hiszen Ponta újabb és újabb kabinetjei csak folytatni tudták és tudják az előzőek kétbalkezességeit, s a gyümölcs beérik, és az ölükbe hull.
Hirdetés

„Nagyon rossz csillagzat alatt préselték át a parlamenten Victor Ponta negyedik kormányát, mintha a sors is figyelmeztetné az országvezetőket, hogy több felelősséggel és főleg sokkal több hozzáértéssel kell egy országot, egy társadalmat igazgatni. Számtalanszor leírtuk már, hogy Victor Ponta kormányai a legdilettánsabbak voltak az összes eddig fennforgottak között, s ha ehhez még azt is hozzáadjuk, hogy országlásukat állandóan a korrupció lengte körül, hát bizonyossá válik, hogy a tehetségtelen kormányfő még tehetségtelenebb kabinetjei sokkal többet ártottak, mint használtak az országnak. Ennek a negyediknek is alighanem meg vannak számlálva a napjai, s ha ki is húzza tavaszig, a nyarat már valószínűleg nem éli túl. Ponta, ha huzamosabb túlélésre összpontosított volna, úgy a mostani kormányalakítást teljes vérátömlesztésre kellett volna használnia, nem ócska kozmetikázásra. Nem ezt tette, s nem szabadult meg olyan teljesen alkalmatlan emberektől, mint Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Bănicioiu, Plumb, Vâlcov és társaik. Ha ezt tette volna, akkor nem is lenne Victor Ponta, s az önmagát ily módon megtagadó miniszterelnököt saját kebelbarátai csapták volna el a legrövidebb úton. Hát inkább fércelt egy új kormányt, újra abból a lejárt szavatosságú készletből, mely alkalmatlanságát már többször fölényesen bizonyította.

Az ellenzék nem erőlteti Pontáék gyors távozását, mert nagyon jól tudják, az idő most nekik dolgozik, hiszen Ponta újabb és újabb kabinetjei csak folytatni tudták és tudják az előzőek kétbalkezességeit, s a gyümölcs beérik, és az ölükbe hull. Akár lesznek előrehozott választások, akár nem.”

Hirdetés