Képtelenségek

Ha tévéből lehetett, miért ne lehetne a fészbukról kormányozni!
Hirdetés

„Módszert változtatott a miniszterelnök. Az elnökválasztást megelőző évben a televízióból vezette a kormányt, rossz nyelvek szerint ritkán járt be a munkahelyére, elég volt neki, ha két kosárlabdameccs között volt ideje nyilatkozni, és a tulajdonképpeni munkát Dragnea végezte, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Miután az elnökválasztási kampány sem volt sikeresebb a kormányzásnál, a miniszterelnök módszert változtatott. A saját Facebook-idővonalán próbálta a hét végén megmagyarázni, hogy a kormány miért tartja elfogadhatatlannak a Nemzetközi Valutaalap költségvetési deficitre vonatkozó elvárásait. A kormányfői magyarázathoz egy táblázatot is mellékelt, amelynek forrása az Európai Bizottság gazdasági statisztikája, és amelyben összeveti az uniós tagállamok deficitjeit. Képtelenség? Ha tévéből lehetett, miért ne lehetne a fészbukról kormányozni!

Divatba jött a virtuális kommunikációs szféra, és előszeretettel használják mostanában a politikusok is. Ilyen volt Klaus Johannis elnöki kampánya, főleg a választás napi akciók, amelyek nyomán diadalmasan hozta be a két héttel korábbi több mint tízszázalékos hátrányát. Nagyrészt a Facebookon kampányoltak az RMDSZ jelöltjei is az európai parlamenti választások idején, és rendkívül sok eseményt, rendezvényt »harangoznak be« a virtuális térben.

Nagy fészbukos lett a leköszönő elnök is. A minap egy kisfilmet posztolt régi ellenségéről, a kormányfőről, akit egyszerűen csak „cirmos kandúrkának” becéz, és arról szól, hogy Victor Ponta cirmos cicaként viselkedik a vele folytatott magánbeszélgetésekben, illetve mindennel
»abszolút egyetértett«, amit mondott egy beszélgetés során.

A miniszterelnök egy »maneával« válaszolt a provokációra. Ilyesmi, vitán kívül, képtelenségnek számítana egy civilizált országban.”

Hirdetés