Disznók között

Lehet, hogy Markó Attilát felzabálják, de az ő szomorú esete még inkább megerősíti: nincs mit keressünk az ólban.
Hirdetés

„Markó Attila vesszőfutása tanulságos mintapéldája annak, hogy a hatalmi játékokban való részvétel messze nemcsak annyiban áll, hogy cserébe kormánypénzekkel, iskolabuszokkal és útjavításokkal díjaznak.

Óhatatlanul a korpa közé keveredésről szóló mondásunkat juttatja eszünkbe az RMDSZ-es honatya esete, akinek a képviselőház szerdán megvonta a mentelmi jogát az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály kérésére, így bármikor letartóztatható – már ha a politikus is hozzájárul ehhez, és mondjuk nem tervez hosszas külföldi kirándulást. (…)

Nem tudhatjuk, hogy a képviselőház akkor is megvonta volna Markó Attila mentelmi jogát, ha az RMDSZ nem készül szakítani a kormánnyal, de sokatmondó, hogy a szintén érintett PDL-es kollégáját nem adta ki a parlament, mégpedig állítólag a kormányoldal szavazatai miatt. Az azonban biztos, hogy a hatalomnak érdeke az RMDSZ-es képviselő besározása, hiszen ezzel is megpróbálhatja hitelteleníteni a Mikó-ügy okozta magyar közfelháborodást.

Markó Attila ártatlanságának bebizonyítása az igazságszolgáltatás dolga lenne, ha még van ilyen Romániában, az viszont már most megállapítható, hogy ő is annak a tisztséghajszoló, húsosfazékhoz – vagy inkább korpás vájúhoz – húzó politizálásnak az áldozata, amely hosszú évek munkájával a disznók közé szoktatott minket. Lehet, hogy Markó Attilát felzabálják, de az ő szomorú esete még inkább megerősíti: nincs mit keressünk az ólban.”

Hirdetés