Rablók és pandúrok

Arról hallottunk százados legendákat, hogy a rablókból lesznek a legjobb pandúrok, de újdonságnak és honi specialitásnak számít, hogy a pandúrokból lesznek a legnagyobb rablók.
Hirdetés

„Bírákat, ügyészeket, rendőröket, tanácselnököket, minisztereket, polgármestereket már tartóztattak le, és ítéltek börtönbüntetésre ebben az országban, de az mégis párját ritkítja, hogy pont a szervezett bűnözés elleni küzdelmet dirigáló főügyész bizonyosuljon az ország egyik főrablójának! Ez még akkor is világraszóló teljesítmény, ha itt már miniszterelnököt is dugtak dutyiba, s ha jól utánanézünk, akkor a parlament képviselőinek szép hányada ellen folyt, folyik és fog folyni büntetőjogi vizsgálat. Egy szó, mint száz, nagyon belejöttünk a magas szintű korrupció leleplezésébe, s ha ez így tart, maholnap politikai osztály nélkül marad Románia.

Azaz csak maradna, de nálunk minden bokorban politikus terem, jóllehet ezekből előbb-utóbb börtöntöltelék lesz. Egy kicsit az átlagosnál kényelmesebb börtönök tölteléke, ahol levitézlett politikusaink többé-kevésbé luxuskörülmények között emlékezhetnek a szép napokra, s írhatják például magvas jogi értekezéseiket, s az jó pont lesz büntetésük harmadolásához, enyhítéséhez.”

Hirdetés