Levél a polgármesteremnek

Régebbi konfliktusaink ellenére úgy érzem, hogy valamennyire közel állsz lelkemhez, ezért baráti szeretettel szeretném tudtodra adni, hogy az éj leple alatt a postaládánkba suvasztott, a Ponta levele által átölelt leveled mennyire gáz. Undorodom tőle. Őszintén.
Hirdetés

„Boti, ez a »szász származású román ember«, akit te próbálsz lejáratni, akkora jóízléssel sikerült pontra tegye (magyar szakemberek segítségével is) városát, hogy ti, székelyföldi RMDSZ-es és nem RMDSZ-es betonpiskóta-rajongó és betonfal-öntő polgármesterek nyugodtan elmehetnétek oda tanulni, ahelyett, hogy támadjátok őt.

Azért beszélek rólatok többes számban, mert tudom, hogy ez a levél nem a te írásod, hanem csak másoltad, és a megszólítás egy részét rakattad hozzá (barátilag jegyzem meg, hogy négy helyesírási hiba van ebben a megszólításban, jó lenne találjatok már valakit a faluban, aki tud magyarul :)). Nem tudom, az plagizálásnak számít-e, hogy más által megírt levelet lazán aláírtok, mint sajátotokat. Ezt Pontától tanultátok? 🙂 Na de annak örülök, hogy ezt a levelet más írta és nem te, mert ha te írtad volna, akkor azt kellene mondanom, hogy hülyének nézel minket, családunkat és falustársainkat. Boti, elég jól ismersz, úgy nézek ki, mint aki nem tudom eldönteni, hogy kire szavazzak vasárnap, és szükségem van arra, hogy te megmondd nekem? Annyira bunkók vagyunk, hogy a levél végén parancsszerűen meg kell mondanod nekünk, milyen »döntést kell hozzunk«?

Boti, a székely nép nem teljesen hülye. És nem hiába fogunk mi, udvarhelyszéki székelyek, többségben a német jelöltre szavazni. Hidd el nekem, hogy ha az általad, az ortodox egyház által és Vadim Tudor által támogatott jelölt hatalomhoz jut, a parlamentben is meglévén a többsége, itt sok jóra nem számíthatunk. Nem lévén semmiféle ellenzék, azt csinálnak velünk, amit csak akarnak. A korrupció felszámolásának azonnal vége szakad, az RMDSZ felé tett ígéretek azonnal felejtődnek, ha az érdek úgy kívánja, a leveleddel együtt érkezett szórólapon a Ponta nyergestetői mosolya egyből lekonyul, és a »Tisztelem a székelyeket« felirat azonnal elpárolog az oldalról, mert láthatatlanná váló tintával írták.”

Hirdetés