A PSD magyarjai

Ma Romániában egy olyan pártapparátus van hatalmon, amely megfélemlítéssel, zsarolással, könyöradományokkal tartja maga mellett szavazótáborának nagy részét.
Hirdetés

„Egy olyan, sötét időket felelevenítő diskurzussal, amely elsősorban »a hívek« tanulatlanságára, butaságára, gyengeségére, kiszolgáltatottságára, illetve az ellenfelek meggyalázására, sárba tiprására alapoz. Embereik nemcsak a politikai döntéshozó szervekben, a parlamentben vagy a helyi és megyei önkormányzatokban vannak jelen, hanem a közintézményekben, sőt a templomokban is.

A most már maximális fordulatszámon dübörgő gépezet egyik fontos mozgatórugója Mircea Govor, aki Szatmár megyéért »felel«, és akinek – jobban mondva egy kiszivárogtatott hangfelvételnek – köszönhetően bepillantást nyertünk a PSD boszorkánykonyhájába.

A többek között a Szatmár megyei pártkatonák, polgármesterek, intézményvezetők, iskolaigazgatók és papok megfélemlítését célzó »beszélgetésen« a PSD helyi elnöke nem feledkezett meg a kormánykoalíciós partnerről sem. Az RMDSZ-ről »tudja«, hogy kétkulacsos politikát folytat, de mivel „megígérték”, hogy őket, azaz Victor Pontát támogatják, kötelező lesz közösen bevenniük a magyar többségű településeket is, ahol nemcsak az RMDSZ, hanem Govor »saját magyarjai« is felügyelnek majd, és ugyanúgy mozgósítást vár a magyar templomokban is.

Ha eddig sokakat nem is érdekelt, mi zajlik a Kárpátokon túl, a szatmári példa bizonyíték arra, mennyire közel kerültünk az onnan eredő ocsmányságokhoz.”

Hirdetés