Most kezdődik a tánc!

Az álforradalom utáni idők kiemelkedően legdilettánsabb miniszterelnöke úgy ígérget, hogy a 2015-ös költségvetésnek itt, a télvíz küszöbén még tervezete sincs.
Hirdetés

„Látványos, ám látszólagos előnye ellenére, Victor Ponta mégis ideges, nem bízik eléggé a végleges győzelmében, s újabb és újabb választási alamizsnákat ígérget potenciális voksolóinak. Persze, távoli hónapokra, évekre. Az álforradalom utáni idők kiemelkedően legdilettánsabb miniszterelnöke úgy ígérget, hogy a 2015-ös költségvetésnek itt, a télvíz küszöbén még tervezete sincs, s a Petrescu nevezetű pénzügyér úrleány ezt derűs oktondisággal, őszinte mosolyra fakasztóan magyarázza: nem is lehet, mert új miniszterelnök jön, s arra nem lehet kész tényeket kényszeríteni…

Szóval, igen csehül állunk a jövő esztendei kilátások tekintetében, akkor is, ha lesz Pontából államelnök, akkor is, ha nem. Az utóbbit elég nehéz elképzelni, hiszen a választások második fordulójában a PSD nehéztüzérsége mellett olyan orvvadászok is lövöldöznek a liberális szebeni szász állásaira, mint Teodor Meleșcanu, Călin Popescu-Tăriceanu, Dan Diaconescu, Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar. Monica Macovei és Elena Udrea nagyasszonyokról még nem lehet igazán tudni, melyik táborba fognak állni, bár a sokat hangoztatott „jobboldaliságuk” Iohannis mellé rendelné őket. Persze, nagyon feltételes módban vélekedjünk, mert mifelénk minden igaz lehet, ahogyan az ellenkezője is.”

Hirdetés