Bukarestben gyűlöletet szítanak

A 136-os törvénynek azonban nem csak demokrácia-, hanem magyarellenes vetülete is van, hiszen általa a hazánk feldarabolásához vezető folyamat egyik eseményének megünneplésére akarnak minket kényszeríteni. Ez pedig már provokáció a javából.
Hirdetés

„Mert az illetékesek jól tudják, hogy egy számunkra gyászos következményekkel járó népgyűlés évfordulóján nem fogunk boldogságtól repeső szívvel örömtáncot lejteni, mint ahogy azt is, hogy ennek elutasítása az amúgy sem felhőtlen magyar–román viszony további elmérgesedéséhez vezet. 

A kérdés csak az, hogy kik húzhatnak hasznot a mindkét nép fejlődését és megerősödését akadályozó gyűlöletkeltésből? A válasz egyértelmű: akik politikai és gazdasági tőkét kovácsolhatnak belőle, hiszen a hatalom megszerzése és gyakorlása tájainkon látványos vagyonszerzéshez vezet. Akik idegen zsoldba szegődve sanyargatják a lakosságot, illetve az ebből hasznot húzó megbízóik. Bárkik legyenek is ők, annyi bizonyos, hogy az etnikumközi feszültség szándékos szítása és táplálása által egyértelműen az ország és állampolgárainak érdeke ellen cselekszenek, fejlődni, gyarapodni és megerősödni ugyanis csak egymással békességben élve lehet.”

Hirdetés