Újabb átütő Fidesz-győzelem

Az idei három választás, s különösen a legutóbbi, az önkormányzati, mely most vasárnap zajlott, csattanós választ adott megannyi támadásra, rágalmazásra, félremagyarázásra.
Hirdetés

„(Ne feledjük, a kampány finisében még Demszky Gábort, Budapest volt főpolgármesterét is előszedték, aki bevetette a retorikai nehéztüzérséget, ami hosszú időn át olyan hatékonyan működött: leantiszemitázta Orbán Viktort. Kunhalmi Ágnes kampány-klipjében gyermekek szájába adták »Semjén Zsolt lovas szobrának« s a »Margit szigeti Orbán atomerőműnek« a beteges lázálmát.) Most pedig azt próbálják mantrázni, hogy alacsony volt a részvétel, és a többség otthon maradt, de fanyalgásuk inkább szánalmat keltő, mint meggyőző.

A vezető kormánypárt győzelme totális: minden megyei közgyűlésben masszív Fidesz többség van, a fővárosban 23 kerületből 17-ben nyert a Fidesz, ami kétharmados többséget jelent a fővárosi közgyűlésben. A jelentősebb városok zöme megmaradt a fideszes vezetés mellett, országos összesítésben a pártok közül toronymagasan a Fidesz szerezte meg a legtöbb település polgármesterségét.

Nemzetben gondolkodó emberként jó érzés volt a budapesti eredményvárón elmondott miniszterelnöki és főpolgármesteri köszöntőt meghallgatni, mind Orbán Viktor, mind Tarlós István ugyanarra mutatott rá: úgy tűnik az eredmények fényében, hogy Budapest a nemzet fővárosa, nem is olyan liberális város, mint hinnénk, a budapestiek is örvendeni tudnak a jó értelemben vett rendnek.”

Hirdetés