Magyarnak lenni

De akkor ki a magyar Erdélyben? Az SZNT székely, az RMDSZ-t „a román hatalom ellenőrzi”, az EMNP védnöke magyarországi képviselő lett.
Hirdetés

„Naiv vagyok? Persze. De tudom, hogy ennek az önsorsrontó magyar marhaságnak egyszer már véget kellene vetni, mert a hülyeség már-már úgy terjed, mint az Ebola. És nem kevésbé veszélyes.

Egyesek tényleg elhitték, hogy egyedüli letéteményesei a nagy magyar igazságnak. Olvasgatom például Izsák Balázs nyilatkozatait az RMDSZ székelyföldi autonómiatervezete kapcsán, s egyre inkább úgy látom, hogy a székely lófő sértődöttsége nem szerepjátszás, tényleg hisz abban, hogy ő és szervezete a székely-magyar autonómia egyedüli letéteényesei. Bomlasztja a székelyföldi autonómiamozgalom egységét, a román hatalom által »ellenőrzött« alternatív mozgalmat teremt az, hogy a bukaresti kormányban részt vevő RMDSZ az SZNT autonómiatervezete helyett újat dolgozott ki, mondta. Vagyis az RMDSZ nem magyar.

De akkor ki a magyar Erdélyben? Az SZNT székely, az RMDSZ-t »a román hatalom ellenőrzi«, az EMNP védnöke magyarországi képviselő lett. A végén úgy járunk, mint a románok a 19. században, amikor német földről hoztak királyt maguknak. De legalább azóta is szeretik – és nem kérdőjelezik meg a románságát.”

Hirdetés