Öltözőben

Vitán felül áll, hogy Kelemen Hunor és Szilágyi Zsolt jelölése mozgósító erővel hatott, és a közösen (jobban mondva a külön-különt összeadva) begyűjtött, csaknem 500 ezer támogató aláírás régóta várt bizonyítéka annak, hogy közösségünknek nem csupán egy jelképes, mindenkori, „mindegy, hogy milyen, csak legyen” jellegű politikai képviseletre van szüksége, hanem olyan belső versenyre is, amely során bizonyítani is kell, merthogy igenis nagyok az elvárások.
Hirdetés

„Most mi, a benevezést biztosító szurkolók arra várunk, hogy versenyzőink megalkossák a házi megmérettetés szabályait. Az RMDSZ azzal, hogy a határidő lejárta előtt néhány nappal lezárta aláírás-gyűjtési akcióját, gyakorlatilag segítő jobbot nyújtott az EMNP-nek, amely a hajrában szabadon „halászhatott”. A néppárt által kezdeményezett párbeszéd elutasítása viszont már az erőből politizálást idézi, amely nem sok jóval kecsegtet azok szemében, akik a magyar szavazóbázis összefogását várják jelöltjeinktől majd a második forduló előtt.

A szövetségnek el kell döntenie, hogy a közös magyar érdekek minél hathatósabb képviseletét célozza meg, vagy a bukaresti bizonyítási vágy által hajtva csupán arra törekszik, hogy a lehető legtöbb szavazatot mutassa fel Victor Pontának. Kelemen Hunor öt évvel ezelőtt 370 ezer voksot kapott, ám most, Szilágyi Zsolt megjelenésével már nehezen képzelhető el, hogy a szövetségi elnök megismétli ezt.

Eközben az EMNP máris győztesként várja a pályára lépést, hiszen a legfontosabb próbát sikerrel vette: összegyűjtötte a sokak által kizártnak tartott 200 ezer aláírást. A néppárt akkor is óriási előrelépést könyvelhetne el, ha csak támogatói felének voksát »húzná be« novemberben, hiszen már ezzel is megduplázná a 2012-es parlamenti választásokon elért eredményét. Így kezdődik: kíváncsian várjuk az alkalmazott játéktaktikát.”

Hirdetés