Egereket vajúdó hegyek

Az RMDSZ változatát már eleve megosztónak és megalkuvónak, sőt árulónak illik tartani, mert ez így határoztatott el Nagyváradon, s amit a zsebpárt főgóréja, védnöke megállapított, azt híven kell követniük az alvezéreknek és kisebb beosztottaknak is.
Hirdetés

„Az RMDSZ bűne eddig az volt az EMNP szemében – többek között –, hogy nincs autonómia-statútum. Most, hogy van, hát az a bűne, mert úgymond azzal csak port hint a hiszékeny magyar választópolgár szemébe, s »megfúrja« a néppártosok hasonló dolgozatát, de még a Székely Nemzeti Tanácsét is. Az RMDSZ változatát már eleve megosztónak és megalkuvónak, sőt árulónak illik tartani, mert ez így határoztatott el Nagyváradon, s amit a zsebpárt főgóréja, védnöke megállapított, azt híven kell követniük az alvezéreknek és kisebb beosztottaknak is. Mindenkinek, ahányan csak vannak.

Ám legyen, ez az ő dolguk, a lelkük rajta, csak azt nem értem, miért szédítik ily meredeken az erdélyi magyarságot mindenféle bódító mákonyokkal, miközben nagyon jól tudják, hogy ígéreteiknek semmiféle fedezete nincs!? A köd­evés világbajnokai szónokolnak és kampányolnak, s árulónak titulálnak mindenkit, ha egy cseppet realistább, s nem fújja velük a nótát.

Tehetik, mert semmiféle felelősségük nincs, s ha egyszer felelősség kerülne a vállukra, ők dobnák el elsőkül.”

Hirdetés