Érdem helyett érdek?

Az biztos, hogy az egymilliárd euró elég nagy összeg ahhoz, hogy beinduljanak a politikai-gazdasági érdekharcok, és nem kizárt, hogy kormányilletékesek ezekhez igazítják majd a kiemelt kórházfejlesztést célzó országos beruházási programokat.
Hirdetés
„Alig hiszek a szememnek, amikor olvasom a sorokat, miszerint az orvostársadalom, a megyei és marosvásárhelyi közigazgatás-vezetők szolidárisan lépnek fel a regionális kórház ügyében. Gondoljuk csak el, azok, akik a politikai széljárás korábbi éveiben csak gáncsoskodtak – a PDL-s polgármester, a liberális megyei elnök – most közösen lépnek fel a kórházért.
 
A 2007 tájékán felvetett ötlet, hogy Marosvásárhelyen regionális kórház létesüljön, azóta sem valósult meg, pedig nyilatkozati szinten mindenik tárcavezető felkarolta a beruházást. A lényeg az, hogy a regionálisnak minősített megyei sürgősségi klinikai kórház megkapja a működéséhez, fejlődéséhez szükséges kiemelt anyagi támogatást.(…)
 
A Szociálliberális Szövetség felbomlását követően úgy tűnik, a PSD-s szaktárcavezető a liberális megyei elnökű Maros megyét egyszerűen törli a nagylélegzetű egészségügyi beruházások listájáról, és természetesen mindenki – politikum, kórházvezetés – meg van lepődve, fel van háborodva, összefogást sürget, hisz a tét: eurómilliók a kórháznak. A méltatlankodás érthető. Ámde nem voltak felháborodva, nem siettek összefogni éveken át, mialatt pereskedtek a sürgősségi kórház melletti telekért, a kórházak szétválasztásával, egyesítésével játszogattak el, a Szív- és Érrendszeri Intézetet tették-vették, kórházigazgatókat neveztek ki politikai pártállás szerint, akik aztán adóssághegyeket hagytak maguk után stb. Most, hogy politikailag egymás mellé sodródtak, „harcolnak” az ellátórendszer csúcsát jelentő kórházért, persze közben várják haza a pihenőszabadságát töltő Arafat doktort (hogy intézkedjen).”

Hirdetés