Udrea, a hűséges jellem

Teljes gőzerővel indult be az elnökválasztási kampány, és a mindenre elszánt jelöltek és önjelöltek egymást múlják felül, nagyralátó ígéretek sziporkáznak, mint tűzijáték, s fényüknél egymás elképedt arcába meredhetünk.
Hirdetés

„Udrea asszony kifejtette, ha elnök lesz, és biztos benne, hogy megválasztják, azonnali kormányváltást tervez, meneszti Pontát, hiszen a jelenlegi kormányfő „semmilyen érdemleges tel­je­sítményt nem mutatott fel, üres demagógia az egész szociáldemokrata kormányzás, amely recesszióba taszította az országot”. A kormányváltást a par­lamenti többség megváltoztatásával szeretné elérni, de nem a pártokra, hanem a parlamenti képviselőkre alapoz. Tudja, amit tud.

A képviselők – fejtegette –, ha látják, hogy megjelenik egy új és erős államelnök – ez lészen ugye, ő –, akkor tudni fogják, mi a teendő: „olyan helyet keresnek maguknak, ahol jól érezhetik magukat saját projektjeikkel, hiszen Romá­nia nem engedheti meg magának, hogy újabb két évet veszítsen ezzel a kormánnyal és ezzel a kormányfővel”. Miniszterelnöknek egy jóhiszemű embert képzel el, neveket nem mondott, ezeket csak az illetékes ügyosztályon. Vi­szont ez a jóhiszemű kormányfő Traian Bă­sescu lehet – jó tett helyébe jót várj –, s akkor rögtön ott is vagyunk, ahol voltunk, vagy még ott sem. Káp­rázatos kilátásaink vannak, ráadásul, ha ez a variáció valósul meg – Ab­szur­disz­tánban megvalósulhat bármi –, Dan Voicu­lescu sem reménykedhet elnöki kegyelemben, ott marad, ahol jelenleg is van, a lerben.”

Hirdetés