Válasz Horváth Annának: működjünk együtt a közösség érdekében

Az Erdélyi Magyar Néppárt véleménye szerint a novemberben sorra kerülő államelnök-választás nem a magyar–magyar versenyről szól, így nem az RMDSZ ellenében gyűjtik önkénteseink az aláírásokat. Mindez nem veszélyezteti a magyar képviseletet, hanem kiszélesíti az érdekérvényesítés lehetőségeit.
Hirdetés

„Az alpolgármester asszony közleményében arra kéri az erdélyi magyar és román politikai szereplőket, hogy a fesztivál ideje alatt, annak helyszínein, ne gyűjtsenek az államelnök-jelöltek indulásához szükséges támogató aláírásokat. Meggyőződésünk, hogy a politika iránt érdeklődő választópolgárok érdeke, hogy munkánkkal segítsük véleménynyilvánításukat. Az Erdélyi Magyar Néppárt véleménye szerint a novemberben sorra kerülő államelnök-választás nem a magyar–magyar versenyről szól, így nem az RMDSZ ellenében gyűjtik önkénteseink az aláírásokat. Mindez nem veszélyezteti a magyar képviseletet, hanem kiszélesíti az érdekérvényesítés lehetőségeit. Nem tartjuk helyesnek azt a magatartást, melynek során a választott vezetők elszigetelik magukat saját szavazóiktól. Az olyan kiemelt fontosságú rendezvényeken, mint e mostani, elhibázott lépés fekete bárányként kezelni azt a politikumot, melynek az alpolgármester asszony is részese. Ezzel szemben szorgalmazzuk a választókkal való minél intenzívebb kapcsolattartást, a folyamatos párbeszédet és a stratégiai kérdések mentén történő egyeztetést.

A Kolozsvári Magyar Napok a legjobb bizonyíték arra, hogy közös erővel, a politikai pártok, egyházak és civil szervezetek összefogásával, csodákra vagyunk képesek. Ennek szellemében felajánlom a Kolozs megyei RMDSZ-nek, hogy a hét folyamán foglaljunk írásba egy együttműködési szándéknyilatkozatot a 2016-os önkormányzati választásokra készülve. Legyen Kolozs megye a pártok közötti együttműködés mintája!”

Hirdetés