Felhívás

Őrizzük meg a Kolozsvári Magyar Napok politikamentességét!
Hirdetés

„A 2010-ben útjára induló Kolozsvári Magyar Napok a politikamentesség jegyében kerültek megrendezésre és zajlanak azóta is. A nagyrészt magyarországi és romániai közpénzekből, vállakozói támogatásokból finanszírozott rendezvénysorozat mára már nemcsak a kolozsváriak, hanem a teljes erdélyi magyar közösség örömünnepévé nőtte ki magát.

Egyedülálló sikerének titka, többek között, hogy sikerült megőriznie politikamentes jellegét, kikerülnie minden, kisajátítására irányuló esetleges kísérletet.

Mivel az elmúlt napokban, a Kolozsvári Magyar Napok keretében államelnökjelölést támogató alárásgyűjtés beharangozására került sor, szükségesnek tartom felhívást intézni az erdélyi magyar és román politikai szereplők és pártok felé, arra kérve minden érintettet, hogy önös érdekein felülkerekedve segítsen megtartani közös ünnepünk az összetartás és összetartozás erejét hirdető, erre épülő és építő üzenetét.

Ennek jegyében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és annak államelnökjelöltje garanciát vállal arra, hogy az előző évekhez hasonlóan tiszteletben tartja az 5. Kolozsvári Magyar Napok civil közösségi jellegét, nem használja annak helyszíneit és rendezvényeit semmilyen politikai célú kampány megszervezésére.

Horváth Anna
Kolozsvár alpolgármestere
2014 augusztus 17., Kolozsvár”

 

Hirdetés