„Liberális” dagonya

A magyar „liberalizmus” minden, csak nem liberális. Jobb pillanataiban ostoba, provinciális, xenofób.
Hirdetés

„A saját előítéleteink rendben vannak, a másokéi ellen utolsó csepp vérünkig küzdünk.

Ha nagy író vagy, pofán vághatsz egy másikat.

Ez a két következtetés fogalmazódott meg bennem, amikor elolvastam az alábbi hírt és a hozzászólásokat a Facebookon. »Kocsmai iszogatásból lett verekedés Tokajban. A volt LMP-s politikus állítólag szóvá tette, hogy székelyföldi kollégája hamisan énekel, akit ez annyira felháborított, hogy egy ütéssel nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott Kukorelly Endrének, akit kórházba kellett vinni. Nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett Kukorelly Endre költő, író, volt LMP-s politikus, amikor a Tokaji Írótáborban leütötte őt Csender Levente, a Magyar Napló munkatársa – írta a Nol.«

(…)

A magyar »liberálisok« olyan méltatlan kommentzuhatagot követtek el, ami minden határon túlmegy. Olyan gusztustalan »székelyezés« indult, hogy csuda. Bicskázás, magyarállampolgározás és -útlevelezés, vicceskedő románozás, Csender nevével való szellemeskedés (csendér, höhö) – ami belefér.

Hirdetés

(…)

Régóta mondom: a magyar »liberalizmus« minden, csak nem liberális. Jobb pillanataiban ostoba, provinciális, xenofób. Ilyen kicsinyes cirkuszra azonban még én sem számítottam.”

Hirdetés