Farmer a Nyergestetőn

Ha nagyon őszinte akarok lenni, megértem Victor Pontát: velem is fordult már elő, hogy lányom lovasversenyének megtekintését hivatali úttal igyekeztem összehangolni.
Hirdetés

„Miért ne nézze meg hát a miniszterelnök fia gokartprodukcióját, ha már Kézdivásárhely közelében jár. Főleg, ha az RMDSZ meghívta a nyergestetői emlékezésre, tehát amúgy is dolga akadt a Székelyföldön. Na, ez az, amit viszont a legkevésbé értek.

Nem Pontát, hiszen az vesse rá az első követ, aki nem élne minden hasonló alkalommal, hogy a kezelhetetlen és kiszámíthatatlan – dehogy kezelhetetlen, dehogy kiszámíthatatlan… – székelyek szavazataiból átcsaljon néhányat a maga oldalára. Hanem hogy a Minority SafePack-ügyben a román hatalom által többször is felmosórongynak használt RMDSZ-elnök milyen meggondolásból invitálta a környékre épp most a miniszterelnököt, annak motiválásán sokat kell még dolgozniuk a hivatásos pártkommunikátoroknak.
 
Ezer és egy dolog szólt volna ugyanis amellett, hogy a hazai magyarság elvárásainak egyik legcinikusabb akadályozója azon a napon a Nyergestető közelébe se kerülhessen. A luxemburgi eset óta ugyanis egymás sarkát tapossák az újabb megalázások, be nem váltott ígéretek, érdekérvényesítési kudarcok. (…)
 
Ponta pedig farmernadrágban parolázik a két székelyföldi megye székely lajbiba öltözött elöljáróival. Mi ebben a furcsa? Ő elsősorban gokartversenyre érkezett, igényes ember pedig vigyáz, nehogy »túlöltözze« az alkalmat. ”

Hirdetés