Kik és miért?

A tragikus esetnek azonban minden kétséget kizáróan következményei lesznek, a nemzetközi közvélemény a szakadárokat okolja, és vélt vagy valós igazságaikra nem figyelnek.
Hirdetés

„Az amerikai szakértők szerint ezzel a Buk típusú föld-levegő rakétával lőtték le – feltehetőleg tévedésből – a kelet-ukrajnai szakadárok a maláj utasszállítót. Ezt az információt közölte az amerikai nagykövetség, szerintük ukrán rakétakilövők nem is voltak a helyszínen. Az amerikai nagykövetség szakértőkre hivatkozó közleményének ellentmond az orosz álláspont. Moszkvai szakértők szerint igenis, a térség közelében volt a katasztrófa idején egy Buk típusú rendszer, amelyet a gép lelövése után sietve szállítottak el onnan, így akarván a szakadárokra és közvetve Moszkvára terelni a gyanút. A nagy kérdés tehát továbbra is az: kik és miért lőtték le a maláj utasszállítót, 298 ember halálát okozva. Kérdéses, hogy a fekete dobozok információi választ adhatnak-e erre. Csak remélhetjük, hogy igen.
A tragikus esetnek azonban minden kétséget kizáróan következményei lesznek, a nemzetközi közvélemény a szakadárokat okolja, és vélt vagy valós igazságaikra nem figyelnek. Terroristáknak tartják és nem veszik komolyan őket – ilyen eset már a csecsen szabadságharc idején is előfordult, amikor csecsen fegyveresek civileket lőttek le, s azután már senki nem vette komolyan az azóta is tartó háborúban vérző és szenvedő csecsen civileket sem. A csecsen ügy lekerült a napirendről.”

Hirdetés