Átlátszó sikersztori

A baj ott van a dolgokban, hogy nincs az adófizetőknek akkora szerencséjük, hogy a kormány feje a világ végéig szaladjon.
Hirdetés

„A kormányzati hőskölteményből, amelyet legalább egy szakportál közzé is tett, annyi világosan látszik, hogy a demokraták válságkormányzásának megszorító lépései eredményesek voltak annyiban, hogy többé-kevésbé helyrerázták az államháztartást. De ez is a nemzetközi hitelezők utasításaira történt, a mindenkori kormányok kútfőjéből semmi nem pattant ki olyan komoly gondok megoldására, mint például a szociális rendszer kiegyensúlyozatlansága, vagy az adóelkerülés – amely az utóbbi 

években akkora mértékűre dagadt, hogy egyes szakértők teljes joggal tartják nemzetbiztonsági kockázatnak – visszaszorítása. Ilyenek helyett vagy a multiknak adtak adókedvezményt, vagy az intézményrendszer gyengesége miatt vetettek ki új sarcot. Most pedig olyan járulékcsökkentést erőltetnek, amit legfeljebb más adók drasztikus emelésével lehetne ellensúlyozni, így nem csoda, hogy már a vállalkozói szféra sem tapsol a tb-eposz újabb felvonásai láttán. Még a hazudozásban is olyan szintre süllyedt a kormányzat, hogy a nyilvánvalóan kampánycélzatú vívmánybemutatóhoz gazdasági napilapból ollóznak grafikont, majd amikor az illető sajtóorgánum jelzi, hogy forrásmegjelölés nélkül az ilyen „kölcsönzés” lopásnak számít, akkor azzal takarózik a doktori dolgozatát is hasonló módszerekkel készítő kormányfő, hogy a lényeg az adatok pontosságán van. Tehát, csak hogy értsük, rendes munkát el lehet emelni, selejtet nem szabad. 

A baj ott van a dolgokban, hogy nincs az adófizetőknek akkora szerencséjük, hogy a kormány feje a világ végéig szaladjon. És ezt csak tetézi, hogy ha az utóbbi napokban felszervált magas labdákra az ellenzéki oldalon sem akadt érdembeli fogadó, akkor a versenytársak sem lehetnek sokkal jobbak.”

Hirdetés