Hogyan gondozzuk a mobilnetünket?

Itt a tuti megoldás arra, hogy miként érhetünk el élő embert a Narancs úgynevezett ügyfélszolgálatán.
Hirdetés

A nagy szolgáltató cégek kinyalják az ügyfél fenekét, amikor új szolgáltatást próbálnak eladni neki. A szívás akkor kezdődik, amikor a t. ügyfél megpróbál valahogy megszabadulni tőle.

Szóval Ügyfél nézi a Narancs internetajánlatát, és kiszúr egy – viszonylag drága – opciót, mivel egy hétig valahol egy – 3G-szórásban szerencsére benne levő – hegy tetején csücsül nyaralásból kifolyólag, ahol nyemá wireless, de dolgozni kell (mert Ügyfél így nyaral). Opció online aktivál, kettő másodperc múlva jön a visszaigazoló sms, hogy drrrrrááááága ügyfelünk, hámárhóóógyne, aktiválva cakkompakk, lehet netezni a telefonról. Ügyfél meglepődik, hogy mennyire gyors és hatékony a cég rendszere, majd elégedetten elmegy nyaralni (ahol dolgozik is, mert ő így szeret nyaralni).

Na de.

Ügyfél dolga végeztével lemondaná a szolgáltatást, mert többé nincs szüksége rá. Szintén online próbálkozik, hiszen úgy is aktiválta. Ott van az opció az oldalon, de NEM MŰKÖDIK, az ötödik próbálkozásra sem.

Ügyfél cizelláltan káromkodik néhány percen át, majd beugrik a cég egyik nagyvárosi központjába, hogy egy kenyérvásárlás és egy piacozás közben gyorsan megoldja a problémáját. Ahol közlik vele – lelke mélyén sejtette –, hogy vááj domnu, hát mi aztat nem tudjuk megoldani, fel kell hívni az Ügyfélszolgálatot, na de ott aztán.

Ahol a kedves hangú robotnéni mondogatja, mihez mit kell nyomogatni. Ügyfél nyomogat, hallgat, nyomogat, hallgat, majd tíz perc után megunja, mivel a szolgáltatás-lemondó funkció nem létezik. Visszamegy a boltba, elmondja a véleményét a neoliberális globalista karvalytőke korporatista antihumanizmusáról, a szolgálatos droid félmosollyal végighallgatja, majd papírra firkant egy számsort és cinkosan odasúgja, ezt próbálja, domnú.

A mágikus számsor a következő:

Felhívjuk a 411-et majd benyomkodjuk, hogy 1330101.

Hirdetés

És tádámm, kettő másodperc múlva megszólal egy ÉLŐ EMBER!!! „Hogyne kérem, máris lekapcsoljuk, de hát mit ártott önnek az a fránya mobilnet, hát az is ember, miért kell rútul lemondani, ráadásul itt van egy szuperoferta, kár lenne kihagyni, hát csak ennyibe kerül, de mivel ön már régi ügyfél, odaadjuk ennyiért, s ha a percek kétszeresét elhasználja, már 10 százalékos árengedménnyel megvásárolhatja a 600 eurós telefont”.

Itt kell elköszönni és kinyomni a telefont. Ha megjön a szolgáltatás lemondását megerősítő sms, akkor lehet pezsgőt bontani. Ha nem, akkor ismét felhívjuk az Ügyfélszolgálatot és megígérjük, hogy vásárolunk tíz darab 600 eurós telefont és egy

geostacionárius távközlési műholdat.

Nincs az a narancsos alkalmazott, aki ettől ne hatódna meg.

Hirdetés