Óvodák helyett börtön

Miközben félbehagyott óvodák továbbépítésének lehetőségeit keresem, tegnap reggel a híradásokat nézve rádöbbentem, hogy valójában nem is óvodákra, hanem börtönökre van szükség ebben az országban.
Hirdetés

„A nagykorrupció mindent behálózó hínárjában ugyanis lassan nem lesz olyan ismert közéleti tisztségviselő, akire ne lehetne valamilyen kisebb vagy nagyobb visszaélést rábizonyítani. Mellettük szinte eltörpül a zsebekre, lakásokra, gépkocsikra stb. szakosodott, sikkasztásra vetemedett »kisstílű« tolvajok serege, akik a romániai büntetés-végrehajtási intézetek visszajáró albérlőinek számítanak. A politika, a labdarúgás, a helyhatósági irányítás s a biznisz mélyvizeiben úszó »nagyhalak« kezén milliók fordulnak meg, s az alvilág úgy fonódik össze a politikával, hogy Caragialét, ha feltámadna, világraszóló tragikomédiák megírására ihletné. A legutóbbi »gumicukor«, amivel az elektronikus és az írott sajtó teleszórta a közvéleményt, az államelnök testvérének a nevéhez fűződik. (…)

Az ügyészi státusban tetszelgő kormányfő pedig, aki sikeresen kimentette magát a plágium vádja alól, tegnap reggel már az államelnök lemondását kérte. Ha mindezek után tanulságot kellene megfogalmazni, a lényeg mindössze annyi lenne, hogy a hatalom már régen nem közérdeket szolgál ebben az országban, ahol korrupció tenyészik a parlamenti tisztségek védelmet nyújtó paravánja mögött. Ezért adózhatunk nagy-nagy tisztelettel a kivételeknek. A jövőbeli kilátás pedig az elit elítéltek befogadására alkalmas luxusbörtönök építése vagy az immunitást nyújtó tisztségek számának további növelése lehet.”

Hirdetés