Félsziget lefújva, Forgatag újratöltve

Az erdélyi, de főleg a székelyföldi magyarok bebizonyították, hogy nem dőlnek be az összes trendi áramlatnak. Marosvásárhelyen pedig talán fokozottan is elvárható, hogy a szervezők ne az átlagos városnapi hangulat irányába „fejlesszék” a számunkra kiemelt fontosságú rendezvényt.
Hirdetés

A Forgatag szervezőinek arra kell gondolniuk, hogy adott egy jó lehetőség a város hétköznapjainak a megváltoztatására. Képletesen szólva, a felkínált muníciót – a magyarországi és a helyi önkormányzati támogatást – a látványos, de haszontalan tűzijátékok helyett a helyi értékek megőrzését és megerősítését szolgáló tevékenységek megszervezésére kellene felhasználniuk. Az erdélyi, de főleg a székelyföldi magyarok bebizonyították, hogy nem dőlnek be az összes trendi áramlatnak. Marosvásárhelyen pedig talán fokozottan is elvárható, hogy a szervezők ne az átlagos városnapi hangulat irányába „fejlesszék” a számunkra kiemelt fontosságú rendezvényt.

A tavalyi, első kiadásról elmondható, hogy jól sikerült. A régi-új szervezőgárda soraiban megtaláljuk azokat a fiatal – szakmai rátermettségüket már bizonyító – személyeket, akik sikerre vihetik a Forgatagot. Reméljük, lesz kellő bátorság és kreativitás bennük ahhoz, hogy egy újabb, a városunk múltjához, jelenéhez és jövőjéhez méltó rendezvényt szervezzenek. Lehetőleg minél kisebb politikai befolyással, és minél kevesebb szemfényvesztő tűzijátékkal.”


Hirdetés