Maszkos hülyék

Nos hát most már az ukrajnai és a székelyföldi helyzet közötti párhuzamot hirdető csoporttal az autonómiaellenes román politikumnak is megvannak a maguk hasznos hülyéi. Vagyis jobban mondva maszkos hülyéi.
Hirdetés

„Immár sokadik alkalommal kell azzal szembesülnünk, hogy egyes, magukat nemzeti érzelműnek és hazafiasnak mondó magyar körök pont akkor és pont úgy nyilvánulnak meg, amikor és ahogy a legtöbbet képesek ártani a magyar kisebbségi jogok bővítésére vonatkozó igényeknek, az autonómia ügyének.

Amikor december elsején soviniszta román szervezetek Sepsiszentgyörgyön provokálták a magyarokat, ők azonnal be is dőltek a provokációnak, és sikeresen asszisztáltak ahhoz, hogy a magyarellenes provokációról szóló beszámolók helyett a román illetékesek a csendőrséggel dulakodó magyar szélsőségeseket ábrázoló képeket mutogatva bizonygassák a nemzetközi közvélemény előtt: a magyarok továbbra is irredenták.

Aztán a március 10-ei székely szabadság napi felvonulás sem érhetett véget hasonló jelenetek nélkül Marosvásárhelyen, a magyar nemzet nagyobb dicsőségére. Most meg olyan képek terjednek, amelyeken fegyvernek látszó tárgyakat tartó, fekete símaszkos alakok a kelet-ukrajnai orosz elszakadási törekvéseket üdvözlik, majd egy másik molinón ugyanők székely zászlóval a székely autonómiát hirdetik.

Vagyis újfent teljes mértékben úgy viselkednek, hogy minden egyes megmozdulásukkal a magyar törekvéseket elutasító román hatalom érdekeit szolgálják. Ezek után már nehéz nem összeesküvés-elméletekkel operálni, és azt vélelmezni, hogy – miközben az egyszerű résztvevők talán nem is tudnak róla – olyan szolgálatok állnak mögöttük, amelyeknek az az érdekük, hogy bizonyos megnyilvánulásokra vegyék rá őket, amelyektől ők ugyan igazi szabadsághősöknek hiszik magukat, valójában azonban a nemzetközi diplomáciában a lehető legjobban ki lehet használni tetteiket a kisebbségi jogkövetelések lejáratására.”

Hirdetés