Postásintelligencia

A lényeg úgyis az, hogy a vásárhelyi polgármester – elvtársaival együtt – bármilyen ürügyet hajlandó kitalálni az ellen, hogy a magyar közösség otthon érezze magát a saját városában.
Hirdetés

„Nem elég, hogy a postások alacsonynak tartják a bérüket, illetve hogy a postánál jelentős leépítések voltak, ami miatt egy kihordóra több feladat jut, az egyik politikus most még durván meg is sértette a levélkézbesítőket, kétségbe vonva intelligenciájukat.

Marosvásárhely polgármesteréről, Dorin Floreáról van szó, aki nemrégiben azzal próbálta elutasítani a magyar nyelvű utcanévtáblák kihelyezését, hogy ha több nyelven is szerepelnének az utcanevek a köztereken, akkor fennáll a veszélye, hogy elkallódnak a postai küldemények.

Ekkora sértés közszereplő szájából ritkán hangzik el valamely társadalmi csoporttal szemben. Az elöljáró ugyanis konkrétan azt feltételezi a postai alkalmazottakról, hogy analfabéták. Illetve a jobbik esetben nem analfabéták ugyan, de komoly szövegértési kihívásokkal küzdenek. Ugyanez érvényes amúgy a magyar postásokra is, akiknek hiába anyanyelve a magyar, a polgármester által mondottak alapján ugyanúgy összekuszálja őket egy magyar megnevezés közterületen való megjelenése.”

Hirdetés