A szakállas szép Heléna

A román nép Nicolae Ceauşescu elvtárs által oly gyakran emlegetett leleményessége és tehetsége alighanem Elena Udreában öltött testet.
Hirdetés

„Nemrégiben, a Család Nemzetközi Napja alkalmából sajtóértekezleten jelent meg az – állítása szerint – átlagfizetésből élő »Dana asszonnyal«, aki megmutatta napi kosarát, amelyben egy krumpli, egy hagyma, fél liter tej, egy negyed kiló kenyér, egy fél (főtt) tojás, egy fél szelet szalámi és egy fél alma volt. Mert hogy ennyire futotta naponta az átlagbérből.

Udrea asszony azonban nem csak azt nem tudja, hogy Norvégia királyság és nem tagja az EU-nak, az átlagfizetéssel sincs tisztában. Dana asszony beharangozott 850 leje ugyanis a bruttó minimálbér. A statisztikai hivatal adatai szerint az idei átlagbér 2200 lej bruttóban, nettóban pedig 1600 lej, amely csaknem kétszerese a 850 lejnek. Persze, ebből sem lesz sokkal gazdagabb a napi kosár, de erről már egyebek között az a párt is tehet, amelynek Elena Udrea tagja volt, és amely – a szegényes kosár ellenére – 25 százalékkal még le is vágta a béreket. (…)
 
A sokoldalúan tehetséges Udrea asszony nem kizárt, hogy ügyvédi, politikusi, háziasszonyi, sportteljesítményét követően, legközelebb a művészetekben kíván majd jeleskedni, és az eurovíziós dalfesztiváltól kedvet kapva, megpróbálkozik mondjuk az énekléssel, ahol természetesen úgyszintén remekel. Én, a magam részéről nagy-nagy érdeklődéssel várom a szakállas Elena Udreát.” 

Hirdetés