Köd helyett gyógyszerek

Ahogy összetalálkozunk valahol, az első kérdés a térdünkkel, csípőnkkel, hátunkkal, bokánkkal kapcsolatos, s csak ezután következik az igazi csemege, a gyógyszerek gyönyörűen részletes kitárgyalása.
Hirdetés

„Szóval mondom én, ugyanúgy, ahogy azt az angolok teszik. Csak ők az időjárást beszélik meg töviről hegyire, különös tekintettel a ködre. Ami egyáltalán nem csoda, szigetországban mindig a nedvesség a legjellemzőbb és egyben a legtöbb gondot okozó meteorológiai jelenség. S ha netán egy-egy bátrabb időjós néhány perces napsütést is merészel előrejelezni, akkor az a legtermészetesebb jószomszédi, baráti, munkatársi gesztus, ha sürgősen igyekeznek a környezetükkel is tudatni.

 
A mi esetünkben az ő csábítóan megcsillantott napfényüket az esetleg újonnan megnyílt/felfedezett olcsóbb gyógyszertár jelenti. Hevesen magyarázzuk, melyik utcának hányadik sarokházában vagy egy tömbház melyik földszinti bejáratánál található, mi az a gyógyszer, ami látványosan olcsóbb, és mi az, ami látszólag ugyanannyi, mint másutt, de előfordul, hogy két-három hetente csatolnak hozzá valami bónuszpomádét vagy vitamint. Csak ki kell fogni a jutalomidőpontot.”

Hirdetés