Legyek én is Fazakas Dorka

Fazakas Dorka Sepsiszentgyörgy kissé esetlen, kissé kiforratlan, de szimbolikus figurája lett.
Hirdetés

A vita a Szent György Napok szervezése körül alakult ki, és ha a Fazakas Dorka-jelenség tovább is járja majd az útját, meg fognak szólalni rejtélyes formálói vagy követői más ügyekben is, alapvetően a fesztivállá duzzasztott, nevetséges nevekkel tűzdelt városnapokról van szó.

(…)

Hogy miért azokat hívják meg, akiket, arról sok pletyka van, de komoly bizonyíték hiányában jobb nem beszélni róla. Maradjunk annál az álláspontnál tehát, hogy a Szent György Napok szervezői szerint a Boney M, a C. C. Catch, Haddaway és legutóbb a közröhej tárgyává váló Rednex (mind az egy slágerével) eléggé nagy nevek, ha leporoljuk róluk az évtizedek vastag porcicáit, hogy elhívhatók mindenféle rizikó nélkül. 
(…)
Mielőtt levonnám a következtetést, fontosnak tartom megjegyezni, hogy a Dorkák is felismerik, ki-ki a maga számára, hogy milyen pozitív impulzusok érték a városnapokon, de elsősorban a negatívumokról szükséges most beszélnünk. A Dorkák tévedhetnek, sőt tévednek is, de véleményük van, amelyet hangoztatni fognak, hogyha engedik nekik (ha meg nem, akkor még hangosabban). 
 
Ha tanácsot adhatok nekik, azaz magunknak, azt mondom: legyenek, legyünk éberek, bátrak. Ha a tömeg hallgat, nekünk kell megszólalni, kinek-kinek a maga területén megmutatni a minőséget, elbeszélgetni azokkal, akiknek nyitva a fülük és a szemük, és alulról építkezni olyan magasra, amilyenre csak lehet. Ha jól sül el, a jövő a Dorkáké.

Hirdetés