Almapárt

Gyengus tanácsosok és tanácsadók maradhattak még meg a Cotroceni-palotában, ha már a látszat betartására sem képesek figyelmeztetni legnagyobb urukat.
Hirdetés

„Már az almát, a gyümölcsök királynőjét is fel akarja használni, ki akarja sajátítani a politika. Akiknek eddig még nem tűnt fel, május elsején észrevehették, államfőnk és politikai inasa, Udrea asszony, valamint az őket kiegészítő hölgykoszorú tengerparton fényképezgetett fehér trikóin újonnan kreált formációjuk, a Népi Mozgalom Párt jelképét, az almát. S hogy e politikai szimbólum még látványosabb legyen, az előttük elterült homokba is odarajzolták.

Államfőnk bizonyára ismét elfelejtette, hogy pártsemlegesnek kellene lennie, nyilvános hitvallásával ismét alkotmányt sértett. Gyengus tanácsosok és tanácsadók maradhattak még meg a Cotroceni-palotában, ha már a látszat betartására sem képesek figyelmeztetni legnagyobb urukat, s arra is képtelenek voltak, hogy ne egy olyan gyümölcsöt válasszanak új pártjuk szimbólumának, amelyet már mások lefoglaltak maguknak, mégpedig az oroszok, akik ellen államelnökünk újabban erősebben kiabál, mint az egész Európai Unió.”

Hirdetés