Harci kampány

Nem ártana szólni az ukrán hadseregnek és az oroszbarát szeparatistáknak, hogy május 25-éig kössenek fegyverszünetet, a hetek óta dúló harcok ugyanis Románia lakosságának nyugalmára is kihatnak.
Hirdetés

„A bukaresti politikusok, sőt egyes állami intézmények az elmúlt napokban iskolapéldáját szolgáltatták annak, miként és mit nem szabad kommunikálni, amikor az ország határaitól 150 kilométerre polgárháború dúl, itthon ráadásul választási kampány folyik.

Érthető, hogy Victor Ponta országjáró eurokorteskedését ugródeszkának használja, hogy előkészítse magának a terepet az év végi államfőválasztásra, az ukrajnai válsággal összefüggésben tett felelőtlen kijelentéseivel viszont rendre azt bizonyítja: alkalmatlan a legmagasabb állami tisztségre. Ha a lakosságot nem aggasztanák kellőképpen a szomszédban zajló katonai konfliktusról, az orosz fenyegetésről szóló napi híradások, a miniszterelnök tesz róla, hogy pánikba essenek. A craiovai repülőgépgyárban csak úgy bedobja, hogy kinéz ugyan egy háború nekünk is, de semmi vész, mert a megrendeléseknek köszönhetően legalább az üzem nem megy csődbe.

Bár Traian Băsescu vasárnap igyekezett helyreigazítani a kormányfő meggondolatlan kijelentését, igazság szerint ő is hozzájárult a hisztéria kialakulásához, amikor a minap a hadra fogható romániai férfiak »felleltározásának« szükségességéről beszélt. És amikor a pánikkeltésre mindig fogható román média a védelmi minisztérium friss rendelete kapcsán harckészültséget, általános mozgósítást vizionál, a tárca teljesen amatőr módon azzal takarózik, hogy csak tisztázni akarta, mit kell tartalmaznia a sorozásra jelentkező fiatalok orvosi igazolásának.”

Hirdetés